Welke Meditaties worden Spirituele Meditaties genoemd?

In de kern is spirituele meditatie de zorgvuldige routine met betrekking tot de associatie met iets dat prominenter, omvangrijker en diepgaander is dan het individuele zelf. Het lijkt misschien verbijsterend, maar de weg naar die associatie gaat via legitieme zelfreflectie.

Hoewel er talrijke meditatieprocedures zijn die spiritueel bewustzijn hopen op te bouwen, vereisen ze allemaal een houding van oprechtheid en geloofwaardigheid wanneer we naar onszelf kijken en hoe we de wereld zien. Verschillende religies beoefenen meditatie op verschillende manieren.

De zorgvuldige beoefening is niet gebonden aan een specifieke geloofsovertuiging of religie – iedereen kan een geleide spirituele meditatie beoefenen. De begaafdheden van spirituele meditatie hebben een expansieve invloed: naarmate onze mindfulness en spirituele zekerheid toenemen, neemt ook ons verlangen toe en ons vermogen om andere mensen van dienst te zijn.

Contents

Wat is spirituele meditatie?

Spirituele meditatie is een ontmoeting die je meeneemt naar de diepten van je identiteit. U, als uw ware zelf, ontdoet u van het aanzienlijke aantal onderscheidingen die u tot op dat punt in uw leven over uzelf had. Tegelijkertijd ervaart u tevredenheid en harmonie.

Een gevoel van aanbidding en licht verwarmt je wezen. Spirituele meditatie, een vorm van Hindoe-meditatie, zorgt ervoor dat je de eeuwige waarheid begrijpt en dat je alles loslaat wat gebeurd is en nog zal gebeuren. Het heden is de plaats waar je moet zijn en troost in moet vinden.

De noodzaak om spirituele meditatie te oefenen komt voort uit een intrinsiek verlangen om verder te zien en te denken dan de wanordelijke wereld die je omringt.

Is meditatie een spirituele praktijk?

Het woord meditatie, althans in het Engels, is afkomstig van het Latijnse actiewoord mediatory, dat in het algemeen betekent denken, piekeren, of overwegen.

Niettemin is het in spirituele kringen ontleend aan het woord dhyāna in het boeddhisme en het hindoeïsme. In deze omgeving was de grondslag van het woord iets verwarrender. Het wordt steeds meer vergeleken met een ondersteunde geconcentreerde overweging op een uitgezocht voorwerp.

Des te meer in een geavanceerde omgeving, verwijst het naar verschillende praktijken die bedoeld zijn om een aantal punten te bereiken. Dit kan het tot rust komen, het verbeteren van het centrum, het creëren van liefde, het opbouwen van innerlijke vitaliteit, en karaktervorming omvatten.

Daarom is het antwoord op de vraag “wat is meditatie” bijna even uitgebreid als het aantal redenen waarover men kan nadenken.

Dus hoewel de onderliggende grondslagen van meditatie duidelijk zijn voor spirituele verbetering, maakt dit de demonstratie van reflectie nog niet tot een enige spirituele praktijk.

Westerse mediteerders vergelijken vaak de spirituele delen van meditatie, bijvoorbeeld toewijding, met religieuze ijver. Hoewel ieder redelijk mens het ermee eens zou zijn dat er soms een verband is, betekent dit niet dat deelname aan op liefde gebaseerde beoefening een zekere oorzaak is van verderfelijk gedrag van toegewijden.

Voordelen van Spirituele Meditatie

Voordat u begint met uw training, is het van essentieel belang om echt te begrijpen wat de voordelen van meditatie zijn, of dus, waarom u deze training elke dag doet. Hoe meer je het waarom van meditatie begrijpt, hoe gemakkelijker het zal zijn om betrokken en toegewijd te blijven bij deze kunst en er echt aan te werken om het een onderdeel van je dagelijkse schema te maken.

Reflecteren zou een onderdeel van je dagelijkse gewoonte moeten zijn, net als tandenpoetsen. Je poetst je tanden elke dag, of zelfs meerdere keren per dag, in het licht van het feit dat één keer je tanden poetsen over het algemeen niets voor je zou doen. Een soortgelijke houding zou moeten gelden voor meditatie. Je moet het routinematig doen om de resultaten te krijgen.

Om meer te weten over soorten meditatie:-

Al met al, wat voor resultaten zou je kunnen verwachten? Welnu, de reden waarom meditatie zo beroemd is en de reden waarom het zo lang zo mainstream is geweest, is dat het werkelijk contact kan maken met alle aspecten van je leven. Een deel van de aangetoonde voordelen zijn:

 • Vermindert de druk
 • Helpt met centrum en focus
 • Verbetert de doorstroming
 • Breidt mindfulness uit
 • Advances gelukzaligheid
 • Nog steeds betere basis leiderschap
 • Stuurt gemoedstoestand
 • Voorschotten betere rust
 • Belemmert rijping
 • Helpt bij ongemakkelijkheid
 • Liften veilig welzijn
 • Stijgingen gepassioneerde kwaliteit
 • Helpt bij het geheugen

Dit zijn slechts een paar van de mogelijke logische voordelen achter meditatie die jezelf kunnen transformeren om dingen te verbeteren. Dus, nu je weet waarom je zou moeten nadenken, is de tijd gekomen om uit te zoeken hoe te beginnen.