Hindoeïstische Meditatie: 6 verschillende soorten en voordelen.

Hindoeïstische Meditatie helpt je ontspannen in een stressvolle levensstijl. Meditatie geeft ons de mogelijkheid om ons bewustzijn te verhogen wanneer onze zintuigen vaak traag worden. Onderzoek suggereert dat Hindoe meditatie tijdelijk stress kan verlichten. Vanwege de ontspannende en rustgevende voordelen, raden deskundigen een gezond en actief leven aan voor meditatie.

Weet je dat er vele soorten Hindoe meditatie zijn en dat elk type bedoeld is om verschillende delen van het lichaam te bereiken? Spirituele goeroes en deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid hebben vele soorten Hindoe meditatie ontwikkeld, wat aantoont dat meditatie geschikt is voor mensen van elke persoonlijkheid en levensstijl en door iedereen kan worden beoefend.

Voor degenen die meditatie beoefenen, biedt de beoefening ervan de mogelijkheid om zowel de lichamelijke als de emotionele gezondheid te verbeteren. Hier geven we enkele soorten meditatie, waaruit u kunt kiezen welke het beste bij u past: –

Contents

Wat is Hindoe meditatie?

Hindoeïstische Meditatie is een mentale oefening die ontspanning, focus en bewustzijn inhoudt. Het is een oefening voor de geest net zoals lichaamsbeweging werkt voor het lichaam. Deze oefening wordt meestal zittend en met gesloten ogen uitgevoerd.

Meditatie is een vorm van beoefening waarbij iemand zich concentreert op een bepaald idee, voorwerp of activiteit met behulp van een speciale techniek, bijvoorbeeld mindfulness-meditatie, om het bewustzijn en de focus te vergroten. De beoefening ervan maakt ons mentaal helder en zorgt voor stabiliteit en vrede op emotioneel vlak.

Soorten van Hindoe meditatie:

Hindoeïstische Meditatie is noodzakelijk om elke negatieve gedachte permanent uit de geest te elimineren en om die geheel en volmaaktheid aan te nemen. Dus, laten we nu eens kijken naar de verschillende soorten van Hindoeïstische Meditatie in dit artikel hieronder…

1. Transcendentale Meditatie (TM):

Transcendentale Meditatie (TM) is een procedure om zich te onthouden van afleidende overwegingen en een toestand van losgelaten opmerkzaamheid te bevorderen. Wijlen Maharishi Mahesh Yogi ontleende Transcendentale Meditatie (TM) aan de oude Vedische gebruiken van India.

Bij de beoefening van meditatie zit de persoon die TM beoefent in een aangename situatie met de ogen dicht en herhaalt rustig een mantra. Een mantra is een woord of geluid uit de Vedische conventie dat wordt gebruikt om je aandacht te centreren.

Zoals door medestanders van TM wordt aangegeven, wordt tijdens het nadenken de gewone redeneercyclus “bovengehaald”. Het wordt verdrongen door een toestand van onvervalst bewustzijn. In deze uitdrukking bereikt de mediteerder wonderbaarlijke stilte, rust, kracht, verzoek, en totale niet-waakzaamheid van mentale grenzen.

2. Spirituele Meditatie:

Populaire, spirituele meditatie in het Hindoeïsme en het Christendom helpt je een diepere band met je God te vormen. Om deze meditatie te beoefenen, moet je ervoor zorgen dat je in stilte zit en je concentreert op je ademhaling. Terwijl je mediteert, moet je al je gedachten op je ademhaling concentreren.

3. Chakra Meditatie:

Er zijn 7 chakra’s in het lichaam van een persoon, om Chakra Meditatie te doen betekent te mediteren op die chakra’s. Deze chakra’s worden ook beschouwd als het centrum van energie van het lichaam. Om dit te doen, moet je ook je ogen sluiten en mantra’s chanten (Lama, Ram, Yama, Hum, etc.). Het grootste deel van de meditatie moet zich richten op de hartchakra.

4. Kundalini Yoga:

Kundalini yoga is een vorm van meditatie waarbij je lichamelijk actief bent. Het omvat talrijke ademhalingen samen met het chanten van mantra’s en diep inademen. Hiervoor moet je meestal een les volgen of je kunt het leren van een instructeur. Je kunt echter ook thuis asana’s en mantra’s leren.

Deze meditatie wordt beschouwd als een van de moeilijkste meditaties. Hierbij moet een mens zijn Kundalini energie opwekken, die zich in de ruggengraat van een mens bevindt. Terwijl hij dit doet, opent de mens langzaam alle spirituele centra of deuren van zijn lichaam en op een dag bereikt hij de verlossing. Er zijn enkele gevaren verbonden aan het doen van deze meditatie, dus je hebt een goede leraar nodig om het te doen.

5. Mantra Meditatie:

Mantra is een Sanskriet woord dat bestaat uit twee woorden “mana” dat “hersenen” of “denken” betekent en “tra” dat “beschermen” of “bevrijden van” betekent. Daarom betekent mantra het vrijmaken van je geest of het vrijmaken van het denken. De beoefening van mantra meditatie haalt je geest weg van negatieve gedachten en leidt het naar positiviteit.

In deze meditatie moet een persoon zijn ogen sluiten en 4 mantra’s chanten, en daarop mediteren. Omdat de hemel een element van ons lichaam is, wordt deze mantra als de hemel binnenin de persoon overgebracht en zuivert onze geest. Zolang onze geest ons gebonden houdt, zijn we in staat dit geluid uit te spreken, maar we kunnen het niet horen, maar wanneer een heldere resonantie van dit geluid van binnenuit je begint te horen, dan moet je begrijpen dat je geest gezuiverd is. Behalve de 7 mantra’s kun je ook de mantra’s So-4, Om Namah Shivaya, Ram, Yama, enz. gebruiken.

6. Tantra Meditatie:

Hierbij moet een persoon zijn geest opgesloten houden en zich concentreren op zijn innerlijke spiritualiteit. Hierbij is de concentratie van de persoon het belangrijkst. Hierbij sluit de persoon zijn ogen en mediteert op het geluid dat uit zijn hartchakra komt. De persoon analyseert zowel pijn als plezier in het geluid.

Voordelen van Hindoe Meditatie:

Na het kennen van de methode van meditatie, in dit artikel, zul je weten wat het voordeel is van Hindoe meditatie.

Net zoals meditatie bijzonder is, zijn de voordelen ervan ook bijzonder. We kunnen de voordelen van Hindoe meditatie in verschillende lijsten verdelen.

Mentale voordelen:

Hindoe-meditatie bouwt de centralisatie van de grote hersenen op, waardoor je de neiging krijgt om alles voorzichtig af te stemmen en alles voorzichtig te doen. Dit vergroot de geheugenkracht met als doel dat je je iets een hele tijd kunt herinneren. Een breed scala aan hoofdpijnen kan met voorzichtigheid worden hersteld.

Door het verfijnen van overpeinzingen en directe, wordt de kans op het krijgen van elke vorm van psychische ziekte verminderd. Helderziende analyses, bijvoorbeeld, bovennatuurlijke kracht en helderziendheid zouden mogelijk moeten zijn met behulp van nauwgezette uitgebreide fixatie. Met de uitbreiding van mentale kracht moet het mogelijk zijn om anderen aan te trekken en een effect te hebben.

Subliminale therapie steunt volledig op de uitgebreide arbeid door meditatie, maar deze krachten moeten alleen worden gebruikt voor de stichting van slimme gedachten en het verwijderen van gedachten.

Wereldse voordelen:

Materiële verhogingen betekenen voordelen die geïdentificeerd worden met de maatschappij, familie, overvloed, verwezenlijking. Alle voordelen van Hindoe meditatie waarnaar hierboven wordt verwezen zijn geïdentificeerd met werkelijke voordelen in zonder twijfel.

Als iedereen herkauwt, zullen ieders gedachten onvervalst zijn, wat zal leiden tot harmonie in huis, gezin, samenleving en natie. Je karakter zal groeien, zodat mensen je aardiger zullen vinden. De kansen om iets te bereiken zullen toenemen. In het algemeen kan men stellen dat de manifestatie van het paradijs op aarde denkbaar is door meditatie.

Spirituele voordelen:

Dhyana yoga is een vakmanschap dat talrijke voordelen heeft. Waarvan diepgaand voordeel er één is. Constante meditatie veroorzaakt de ontwikkeling van sattvische componenten in de mens. Daarom worden de overpeinzingen van daden, verontwaardiging, begeren, verachting, boosaardigheid, kwaadwilligheid, afgunst, enzovoort voortdurend overleefd.

Dit houdt je hersenen rustig en blij. Door over God na te denken, creëert men goddelijke eigenschappen die nuttig zijn bij de karakterverbetering. Meditatie versterkt de zelfdiscipline en verhoogt de zekerheid.

De mediteerder kan nooit gespannen en verbijsterd zijn omdat hij zich aan God toevertrouwt. Bij meditatie is er een voortdurende ontwikkeling van de dwingende component, waardoor de impact van elk gevoel van de mens zich complex uitbreidt.

Er is een prachtige schittering in de ogen en op het gezicht. Er is de standvastigheid in de overpeinzingen. Er ontstaat zo’n betoverende kracht in spreken en zien, dat niemand een strategische afstand kan bewaren tot de uitingen van een yogi. Wat meer te zeggen! Op het moment dat een yogi in een hogere staat van yoga komt, krijgt hij verschillende soorten siddhi’s als een zegen. Dit is het diepgaande voordeel van meditatie.

Lichamelijke voordelen van meditatie:

Meditatie is een voltooide mentale cyclus, maar individuen die al wat ervaring met meditatie hebben, kunnen elk soort voordeel uit meditatie halen. Het belangrijkste is dat je asana en pranayama oefent in de afspraken van meditatie, wat fysieke en mentale voordelen heeft.

Wanneer meditatie goed is opgepoetst, kunnen individuen de essentiële energie (in China qi gong genoemd) beheersen, met als doel de beschadigde delen van het lichaam te herstellen. Deze levenskracht heeft zoveel kracht dat een individu zijn lichaam zo stevig als een steen kan maken.

Kan voortdurend lopen zonder uitgeput te raken, dag en nacht werken zonder uitgeput te raken, kan een paar dagen zonder eten, en kan bovendien elke klap verdragen. Dit zijn de voordelen die ik in mijn leven heb ondervonden. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen die in de Yoga Shastras worden beschreven.

Meditatie voor studenten:

Jongeren en studenten zijn de experts van onze natie. Hoe dan ook, de imitatie van onbekende vooruitgang en cultuur is tragisch genoeg diep, werkelijk, en intellectueel zinloos. Hindoeïstische meditatie is over het algemeen nuttig voor studenten. De verklaring – dat afval het minst aanwezig is in de psyche van de leerlingen.

Hoe het ook zij, door sociale bestemmingen en TV verspreidt zich tegenwoordig meer afval. In ieder geval, en toch, wordt het niet gevonden bij jongeren tot de leeftijd van 14 jaar. Bovendien is innovativiteit het meest verhoogd bij adolescenten.

Als deze vernieuwingsdrang de juiste richting uitgaat, kan de adolescent in zijn geheel bijdragen tot de verbetering van de natie door alle moeilijkheden en belemmeringen zoals lucht uit de weg te ruimen. Sommige adolescenten geven ook.

Het juiste moment om te mediteren:

Hindoeïstische Meditatie kan op elk moment van de dag beoefend worden, wanneer je je er prettig bij voelt en de omgeving geschikt is om je op te concentreren. Maar het wordt als het beste beschouwd om Hindoe meditatie te beoefenen als de zon opkomt in de ochtend. Het opent je zintuigen, activeert de geest, en kalmeert de geest. Afgezien hiervan kun je ook ‘s avonds mediteren.

Bekijk gerelateerde artikelen:-