Wat is Chakra Meditatie & Hoe werkt het?

7 chakra’s worden verondersteld te lopen van de basis van je ruggengraat tot de kruin van je hoofd. Elke chakra is verbonden met kleur en lijkt zo op verschillende kenmerken van onze geest en ziel. Chakra Meditatie richt zich op de energiecentra van ons subtiele lichaam en geest. Je kunt je beoefening beginnen door je te concentreren op een enkele chakra en dan door alle zeven chakra’s gaan. De bedoeling van Chakra Meditatie is om elk energiecentrum van het lichaam te stimuleren en te ontstoppen.

Contents

Wat is Chakra Meditatie?

“Chakra” is een Sanskriet woord dat eigenlijk “Cyclus” of “Wiel” betekent. Zo worden de chakra’s bij diepgaande leringen waargenomen als wielachtige energieconcentraties die eigenlijk niet zichtbaar zijn, maar een plaats hebben bij het bescheiden etherische lichaam en zo een interface vormen met het fysieke lichaam. Het is een soort Hindoe-meditatie.

De 7 centrale chakra’s zijn opgesteld langs onze ruggengraat vanaf ons heiligbeen aan de basis tot aan die kruin op het hoogste punt van ons hoofd. Er wordt naar verwezen in ouderwetse Vedische geschriften, ze bestaan zowel in het oorspronkelijke Boeddhisme als in yoga, en energiewerk op basis van chakra’s heeft steun gevonden bij een belangrijk aantal van de integratieve.

Gevonden in het licht van de hersenwetenschap, worden chakra’s in verband gebracht met schaduwbehandeling, Maslow’s keten van belangrijkheid, jeugdvormende speculaties en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Elk van de 7 sleutelchakra’s heeft een bijzondere capaciteit die zich verhoudt tot specifieke delen van onze menselijke ervaring.

Een breed scala van praktijken valt onder Chakra Meditatie. Sommige zijn gericht op het opwekken van een andere wereld, andere op herstel of ontspanning. Buitenwereldse oefeningen moeten worden beoefend met een bekwame opvoeder.

Wat zijn de chakra’s?

We hebben 7 chakra’s. Kijk nu wat de chakra’s zijn:

De Wortel Chakra

Wortelchakra, of Muladhara in het Sanskriet, bevindt zich aan de basis van de ruggengraat. Het beheert de manier waarop we met de buitenwereld omgaan en beheert onze fundamentele behoeften aan kracht, voeding en heiligdom. Het is verbonden met de kleur rood en met de aardecomponent.

De Heiligbeen Chakra

Deze Svadhisthana d.w.z. Heiligbeen Chakra bevindt zich onder de navel. De Heiligbeen Chakra is persoonlijk verbonden met iemands seksualiteit en vindingrijkheid. Zijn vitaliteit spoort ons aan om de wereld te onderzoeken en onze vindingrijkheid te gebruiken om esthetische uitwegen te ontdekken en ons aan te passen aan veranderingen. De basiskleur is oranje en de samenstelling is water (H2O).

Aanbevolen artikelen :-

De Zonnevlecht Chakra

Dit woord betekent in het Sanskriet Manipura, wat de Stad van Juwelen betekent. De Solar Plexus Chakra bevindt zich tussen onze ribbenkast en de navel. Het wordt beschouwd als een bron van individuele macht en vertrouwen, omdat het zonder aarzeling onze wensen interpreteert. Fysiek controleert het de absorptie. De kleur is geel en het is verwant met de vlamcomponent.

De Hart Chakra

Het Hart De Anahata of het hart Chakra betekent “losmaken”. Het Hart Chakra ligt in het centrum van ons cardiovasculair kader en wordt geassocieerd met organen, bijvoorbeeld de longen en het hart. Deze hartchakra houdt verband met het enthousiaste profiel van een individu, bijvoorbeeld met zijn regelmatige vrijzinnigheid en zijn vermogen om verbondenheid en sympathie te erkennen. De kleur is groen en het bestanddeel is wind.

De Keel Chakra

Deze Vishuddha d.w.z. de keelchakra overziet de hals, tong, mond, en andere fysieke onderdelen van het keelgebied. Het geeft richting aan hoe we overbrengen en stelt ons in staat om vaardig te communiceren. Zekerheid en begrip worden met deze chakra geïdentificeerd. De kleurschakering is blauw en de component is de atmosfeer.

Het Derde Oog Chakra

Deze Ajna, die zich achter de wenkbrauw en tussen onze wenkbrauwen bevindt. Dit “derde oog” Chakra overziet instinct en begrip, vooral op andere wereldse niveaus. Een ontvankelijk en aangepast Ajna Chakra schakelt ons in om de onderlinge verbanden te zien die in de wereld en in het verleden bestaan. Zijn schaduw is indigo van kleur en zijn bestanddeel is licht.

De Kroon Chakra

Deze Sahasrara of Kroon Chakra bevindt zich op het hoogste punt van het hoofd. Het wordt ook wel het “duizend (1000) lotusblaadjes” Chakra genoemd en wordt gezien als het meest diepgaande van de centrumchakra’s, omdat het buitenwereldse kennis en de mogelijkheid om het element van het hemelse op te wekken, beheert. De kleur is paars of wit en het omsluit de ziel.