8 verschillende handposities voor meditatie | Mudra’s

Meditatie wordt beschouwd als een combinatie van verschillende handposities en ademhalingstechnieken. In een normale meditatie les, leren we deze verschillende handposities voor meditatie en meditatietechnieken. Als we meditatie blijven beoefenen, beginnen we de subtiele effecten ervan op lichaam, geest en bewustzijn te ervaren. Dus, laten we vandaag kennis maken met 8 verschillende handposities voor meditatie, oftewel 8 Meditatie mudra’s.

Contents

Wat betekent het met Mudra?

“Mudra” (of verschillende handposities voor meditatie) is een Sanskriet woord dat “zegel” betekent. Omdat onze handen de plekken zijn waar onze lichaam reageert, hebben ze een diepgaande verbinding met onze hersenen – en dus kan de manier waarop we onze handen vormen van invloed zijn op de manier waarop we onze geest vormen tijdens de beoefening van meditatie.

Welke mudra of verschillende handposities voor meditatie je kiest, hangt af van hoe je de energiestroom in je lichaam wilt sturen, en natuurlijk van wat voor jou ontspannen aanvoelt! We zullen acht verschillende handposities voor meditatie bespreken.

Verschillende handposities voor meditatie:

Uiterst specifiek en gebaseerd op het principe van Ayurveda, worden yogahoudingen beschouwd als een genezingsmiddel. De beoefening van mudra met yogische ademhaling stimuleert verschillende delen van het lichaam en waarschuwt de stroom van leven in het lichaam. Dus, laten we nu weten 8 verschillende handposities voor meditatie in deze post hieronder

Shunya Mudra

Zero Mudra is heilzaam voor hen die moeite hebben met het luisteren naar het geluid. Het kan gebruikt worden voor de behandeling van oren, oorsuizen, en gedeeltelijke of volledige doofheid. Het kan ook helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen.

Prithvi Mudra

De aarde houding helpt je bloedsomloop te verbeteren, vermindert zwakte, en helpt je metabolisme te verhogen. Als je je zorgen maakt over je haar, zal de aarde houding helpen het haar te regenereren door de follikelcellen te activeren. Het kan helpen om gewicht te verliezen, je weefsels, botten, kraakbeen, vlees, huid, en spieren te versterken. Het helpt ook zweren te verminderen en exacerbaties te verminderen.

Meer aanbevolen artikelen :-

Deze mudra helpt kennis te vergroten, verbetert je geheugen en helpt je beter te focussen. Het helpt je ook om te ontspannen en beter op te letten. Het geeft verlichting van stress en angst en helpt je om in balans te blijven in het leven.

Apana Mudra

Apana Vayu Mudra maakt het hart sterk en is zeer effectief voor hen die een hartaanval hebben gehad. Het normaliseert de bloeddruk en stimuleert de bloedsomloop. Het vermindert nervositeit, kalmeert je zenuwstelsel, vermindert de zuurgraad, en helpt de gasproductie te verminderen. Versterkt uw botten en behandelt slapeloosheid.

Agni Mudra

Het stimuleert de schildklier, helpt de spijsvertering, en helpt gewichtsproblemen en angst te verlichten. Agni mudra is vooral belangrijk wanneer je lichaamstemperatuur abnormaal laag is, wanneer je de koelte van je huid, lichaam, ledematen en handen moet controleren, wanneer je metabolisme moet worden verhoogd, en wanneer je eetlust en constipatieprobleem moeten worden verminderd.

Vayu Mudra

Vayu mudra helpt je gasvrij te houden en sluit overtollige lucht uit je maag. Het helpt bij het vrijmaken van lucht uit je lichaam en geeft verschillende gezondheid. Als je geest angstig, rusteloos en overprikkeld is, en je lichaam voelt verschillende hormonale onevenwichtigheden, dan is dit de beste houding om je geest en lichaam weer in balans te krijgen.

Prana Mudra

Prana mudra verbetert de immuniteit, verfrist het lichaam en brengt de energie van uw lichaam in balans. Het helpt de vitaliteit en het immuunsysteem van het lichaam te verhogen, vermindert blokkades van bloedvaten, verbetert de kracht van je ogen en geneest vitaminetekort. Deze concentratie helpt ook bij het verbeteren van de kracht en het verbeteren van de slaap.

Varuna Mudra

Deze houding helpt bij het reguleren van de vloeistof in het lichaam en wordt beschouwd als zeer gunstig voor de huid. Varun Mudra brengt de hoeveelheid water in je lichaam in balans en voorkomt uitdroging. Het helpt ook om het bloed schoon te houden door het waterniveau in het lichaam op peil te houden, je huid glanzend en glad te maken, diabetes te verlichten, en je nieren en lever gezond te houden.