Wat zijn de beste meditaties tegen depressie?

In het huidige jachtige leven, hebben we geen tijd om over onszelf na te denken. Waar staan we? Hoe goed doen we het? En zijn we gelukkig in ons leven? Veel van dit soort vragen komen in onze gedachten op. Maar onze drukte laat ons niet toe om ons leven te leven en we gaan richting depressie. Waarvan we onszelf niet eens bewust zijn. Een niveau komt wanneer we verveeld raken met ons leven. Dus, laten we weten over een aantal beste meditatie voor depressie. Zie dit hieronder…

Contents

Symptomen van Depressie:

De symptomen van depressie zijn bij elke persoon anders. Maar er zijn een aantal veel voorkomende symptomen die gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd. Wereldwijd lijden 300 miljoen mensen aan depressie, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Nu zijn er veel dingen die je kunt nemen hulp bij het komen van een depressie. Dus laten we eens kijken naar de symptomen van depressie.

Veranderingen in slaap:

Bij een depressie begint iemand ofwel veel te slapen, ofwel moeite te hebben in slaap te vallen.

Verminderde of toegenomen eetlust:

Depressie is er in vele soorten. Waarbij sommige mensen geen zin hebben om iets te eten. Zij hebben geen honger. Aan de andere kant hebben sommige mensen meer honger en hebben ze zin om iets te eten.

Gevoelens van schuld:

Soms hebben mensen in een depressie altijd het gevoel dat wat er ook mis is gegaan. Het komt door hen. Daardoor blijven die mensen van binnen stikken.

Veranderingen in gewicht:

Bij depressie verandert je gewicht. Sommige mensen komen aan en sommige mensen vallen af. Bij een depressie verandert het menselijk gewicht elke maand met 5%.

Verdrietig zijn of je eenzaam voelen:

Soms gebeurt het dat sommige mensen niet in staat zijn om gelukkig te blijven, zelfs niet onder vrienden of familie. Ze voelen zich alleen, zelfs in de menigte.

Je moe of lusteloos voelen:

Je moe voelen of Vaak gebeurt het bij een depressie dat je je zonder hard te werken moe en lusteloos voelt. Blijvende lichaamspijn en vermoeidheid op het gezicht is ook het grootste symptoom van depressie.:

Running Away From The Crowd:

Wanneer een persoon lijdt aan depressie, dan heeft hij ook een symptoom dat hij meer graag alleen is. Hij heeft zijn eigen zone. Hij leeft daarbinnen.

Gebrek aan concentratie:

Bij een depressie speelt er van alles in je hoofd. Hierdoor kun je je aandacht niet meer bij je werk houden en je aandacht begint af te leiden van belangrijk werk. In andere dingen, je focus begint. Waardoor je veel dingen begint te vergeten.

Boos worden:

Boos worden om kleine dingen. Afgezien van dit, zich de hele tijd prikkelbaar voelen. Dit is ook het grootste symptoom van deze depressie. Bij een depressie wordt iemand boos zonder iets te zeggen of wat dan ook.

Gedachten aan zelfmoord:

In een depressie raken veel mensen zo van streek over hun leven dat ze er steeds aan denken zelfmoord te plegen. Samen met hun leven, lijkt deze wereld ook nutteloos.

Angst in de geest:

Als er in de geest van een depressief persoon een bepaalde angst bestaat, dan aanvaardt hij die als waar en begint hij erover na te denken. Zoals donkere, gesloten kamers, angst voor een persoon, of angst voor een ongeluk.

Meer aanbevolen artikelen :-

Beste Meditatie voor Depressie:

Meditatie is een goed middel om depressie te verminderen, het kalmeert de geest en verlicht depressie. Meditatie helpt ook bij het genezen van vele ziekten zoals – slaapproblemen, diabetes, hoge bloeddruk, enz. Laat ons weten wat de beste meditatie tegen depressie is.

Hariom Meditatie:

Hariom meditatie is zeer heilzaam om uit een depressie te komen. De energie van het lichaam begint af te nemen als gevolg van depressie. Door Hariom meditatie te doen, wordt je gevuld met energie en wordt depressie door jou overwonnen. Hariom meditatie is gebaseerd op de zeven energiecentra van het lichaam, die elementen als angst en depressie verwijdert.

Sudarshan Kriya:

De gezondheid van de adem is ook noodzakelijk voor je goede gezondheid. Sudarshan Kriya wordt gedaan om de adem gezond te houden. Sudarshan Kriya is een krachtig ritmisch ademhalingsproces. Het helpt bij het in balans brengen van ons lichaam. Sudarshan Kriya werkt ook door het verwijderen van de giftige stoffen die in het lichaam aanwezig zijn en die ziekten zoals depressie, angst en stress veroorzaken.

Rust in Meditatie:

Bij een depressie gaat de gehele energie van het lichaam verloren, waardoor men zelfs na een wens geen werk meer kan verrichten. Daarvoor is het nodig te rusten, zodat men energie kan opslaan. Meditatie ontwikkelt energie in het lichaam. De geest wordt van binnenuit gelukkig. Waardoor alle zorgen verdwijnen.

De lichaam scan meditatie:

Om zo’n meditatie te doen, moet je eerst gaan liggen. Denk eraan dat de plaats die je kiest voor de meditatie comfortabel en vredig moet zijn. Hierna moet u zich richten op uw hele lichaam. Breng positieve gedachten in gedachten. Denk aan wat je voelt als je gaat liggen. Wanneer u zich volledig ontspannen voelt, scan dan uw hele lichaam. Scan, dat wil zeggen, inspecteer uw lichaam om te zien wat uw lichaamsdeel voelt. Voor de scan kun je beginnen bij je voeten en naar je hoofd gaan. Door dit te doen zal je hele lichaam comfortabel aanvoelen en zal de depressie verdwijnen.