# Beste Meditatie Voor Zelf Liefde En Zelfvertrouwen

Tegenwoordig staat iedereen onder stress en iedereen moet opletten, omdat ze het gevoel hebben dat meditatie hen troost geeft uit dit stressvolle leven. Door meditatie bereikt een persoon mentale en emotionele vrede door zijn geest te richten op een bepaald object. Mensen van over de hele wereld beoefenen meditatie al sinds de oudheid. Dus, hier geef ik een aantal meditatie voor zelf liefde. Zie dit hieronder…

Contents

Meditatie voor Zelf Liefde:

Onderzoek zegt dat meditatie meer is dan een tijdelijke manier om stress te verlichten. Het verbetert ook zowel de mentale als de emotionele gezondheid. Meditatie behandelt een verscheidenheid aan symptomen en ziekten, zoals hoge bloeddruk, prikkelbare darm syndroom, slapeloosheid, stress, hoofdpijn, hartkwalen, depressie, pijn, astma, rusteloosheid, en kanker.

Door meditatie leer je in dat moment te leven en je te ontdoen van de zorgen over de toekomst en het verleden. Hierdoor kun je de gedachten van je geest focussen. Het is een combinatie van concentratie en opmerkzaamheid. Deze meditatie begon met boeddhistisch onderwijs en studie, en onderzoek heeft uitgewezen dat bewuste aandacht negatieve gevoelens kan verminderen door relatiebevrediging te verbeteren, boosheid te verminderen, concentratie te verhogen en het geheugen te versterken.

Spirituele goeroes hebben meditaties ontwikkeld van vele soorten meditatie. De manier van mediteren is niet goed of fout, het is maar één ding dat het belangrijkst is en dat is wat bij jouw soort meditatie past. Dus, zie de meditatie voor zelfliefde.

Derde Oog Meditatie:

Het wordt beschouwd als een meditatie die zich concentreert op het derde oog. Hiervoor moet de persoon zich sluiten en al zijn aandacht concentreren op het midden van zijn voorhoofd. Terwijl hij deze meditatie doet, ervaart de persoon volledige vrede zowel van binnen als van buiten. Hij moet zich concentreren in het midden van zijn voorhoofd en zoeken naar die vlam van licht die zich bevindt in het midden van de duisternis en die de weg van de ziel van de persoon naar het goddelijke toont. Wanneer je deze meditatie regelmatig doet, begint dit licht voor je te verschijnen, in het begin komt dit licht uit de duisternis, dan wordt het geel, dan wordt het blauw tot wit en brengt het je naar het goddelijke Ze komt. Dit is een van de meditatie voor zelf liefde.

Hoe doe je dat:
 • Houd je taille recht en je borst wijd.
 • Hou je hoofd recht en hou je ogen dicht.
 • Adem langzaam in en uit en concentreer je op je ademhaling.
 • Sluit de ogen en probeer je te concentreren op het derde oog, dat zich in het midden van je ogen bevindt en houd je geest leeg.
 • Tel af terwijl je je concentreert op het derde oog
 • Ga langzaam weg van het derde oog van je ogen.
 • Blijf ontspannen, maar let meer op je ademhaling.
 • Houd je adem in gedachten en laat los en open langzaam je ogen.

Luister meditatie:

Deze meditatie wordt gedaan door te luisteren, er zijn maar heel weinig mensen die dit pad van volbrenging en verlossing bewandelen. Het is erg moeilijk om te luisteren omdat de mogelijkheden om de geest van de persoon te laten dwalen erg groot zijn. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Ga op een rustige plek zitten.
 • Doe je ogen dicht.
 • Luister nu naar je innerlijke stem, niet naar de externe
 • aan het begin van deze meditatie, hoor je deze stemmen heel langzaam en langzaam, kun je luisteren naar je innerlijke stem.

Pranayama Meditatie:

Een persoon voert deze meditatie uit door middel van zijn ademhaling, waarbij hij lang en diep moet ademhalen en weggaan. Ook moet hij alert en oplettend zijn ten opzichte van de adem die in zijn lichaam komt en gaat. Pranayama meditatie wordt beschouwd als een zeer eenvoudige meditatie, maar de resultaten ervan zijn net zo belangrijk als de rest van de meditatie. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Ga op een rustige en vredige plek zitten.
 • Doe je ogen dicht.
 • Adem nu 15 keer in en uit.

Mantra Meditatie:

In deze meditatie moet een persoon zijn ogen sluiten en de mantra chanten en erop mediteren. Omdat de hemel een element van ons lichaam is, wordt deze mantra als de hemel binnenin de persoon overgebracht en zuivert onze geest. Zolang onze geest ons gebonden houdt, zijn we in staat om dit geluid uit te spreken, maar we kunnen het niet horen, maar wanneer een heldere resonantie van dit geluid vanuit je binnenste begint te klinken, dan moet je begrijpen dat je geest gezuiverd is. Naast de 7 mantra’s kun je ook de mantra So-4 gebruiken, Om Namah Shivaya, Ram, Yama, enz. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Ga op een rustige en vredige plek zitten.
 • Doe je ogen dicht.
 • Chant Manta voor 108 keer.

Tantra Meditatie:

Hierbij moet een persoon zijn geest opgesloten houden en zich concentreren op zijn innerlijke geest. Hierbij is de concentratie van de persoon het belangrijkst. Hierbij sluit de persoon zijn ogen en mediteert op het geluid dat uit zijn hartchakra komt. De persoon analyseert zowel pijn als plezier in het geluid. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Ga op een rustige en vredige plek zitten.
 • Doe je ogen dicht.
 • Chant Manta voor 108 keer.

Meer aanbevolen artikelen :-

Chakra Meditatie:

Er zijn 7 chakra’s in het lichaam van een persoon, om deze meditatie te doen betekent te mediteren op die chakra’s. Deze chakra’s worden ook beschouwd als het centrum van energie van het lichaam. Om dit te doen, moet men de ogen sluiten en de mantra’s chanten (Lama, Ram, Yama, Hum, etc.). Het grootste deel van de meditatie moet zich richten op het hartchakra. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Ga op een rustige en vredige plek zitten.
 • Doe je ogen dicht.
 • Chant Manta voor 108 keer.

Staren Meditatie:

Deze meditatie wordt gedaan door de ogen te openen met een pauze. Dit betekent dat je voortdurend op een Vastu mediteert door een oog te houden. In deze situatie komen een heleboel gedachten, spanningen en fantasieën voor je ogen. Met behulp van deze meditatie ben je in staat je heden op een intelligente manier te zien en te begrijpen. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Ga op een rustige en vredige plek zitten.
 • Steek een kaars aan en staar ernaar.

Kundalini Meditatie:

Deze meditatie wordt beschouwd als een van de moeilijkste meditaties. Hierbij moet een persoon zijn Kundalini energie opwekken, die zich in de menselijke ruggengraat bevindt. Terwijl hij dit doet, opent de mens langzaam alle spirituele centra of deuren van zijn lichaam en op een dag bereikt hij de verlossing. Er zijn enkele gevaren verbonden aan het doen van deze meditatie, dus je hebt een goede leraar nodig om het te doen. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Transcendentale Meditatie:

Deze mantra is een speciale vorm van meditatie en het is de meest populaire onder de meditatie methoden. Wetenschappers hebben ook verteld over de voordelen van deze meditatie. Het vermindert het risico van bloeddruk, stress en ongemak en hartziekten en het risico van een beroerte. Het maakt de geest snel door het verwijderen van slapeloosheid en verbetert het geheugen.

Hoe doe je dat:
 • Om te mediteren moet men zich concentreren op een mantra of een woord.
 • Een leraar stelt de mantra in op basis van het jaar waarin de arts werd geboren of het jaar waarin de leraar werd opgeleid.
 • Hierna vraagt de leraar aan de mensen om hun mantra te kiezen en daarna deze mantra te chanten na het sluiten van de ogen gedurende 15-20 minuten na twee dagen.

Concentratie Meditatie:

In deze meditatie moet je je concentreren op een van de vijf zintuigen, zoals ademhalen of lopen, etc. Dit is de beste meditatie voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Haal diep adem en verwijdt de buik, ontspan de schouders en tel tot 6.
 • Adem uit en herhaal nog eens.
 • Adem nu normaal en concentreer je op de ademhaling.

Liefdevolle en Vriendelijkheid Meditatie:

Deze meditatie is ook bekend als Maitri Meditatie, wat vriendelijkheid, vrijgevigheid en goede wil betekent. Liefdevolle Vriendelijkheid Meditatie wordt gedaan om diep te ademen en de geest te openen om liefde en zuiverheid te verkrijgen. De belangrijkste factor om aandacht aan te besteden is om liefde en vriendelijkheid aan anderen te tonen. Dit is een van de meditaties voor zelfliefde.

Hoe doe je dat:
 • Ga zitten in meditatie en sluit je ogen.
 • Stel je voor dat je liefde uitdrukt naar jezelf en probeer dan langzaam hetzelfde te voelen naar anderen.