Hoe Meditatie De Hersenen Verandert!

Meditatie is als een vitamine voor je hersenen, omdat het helpt bij zaken als angst, frustratie, zelfacceptatie, optimisme, en eenzaamheid. Het verandert ten goede in je hersenen, waardoor je een positievere kijk op jezelf en je leven krijgt. Het helpt ook met zaken als focus, geheugen en sensorverwerking. Er zijn veel studies die dit bewijzen. Maar weet je hoe meditatie de hersenen verandert? Als je dat niet weet, weet het dan hieronder in detail…

Contents

Wat is Meditatie?

De basisbetekenis van meditatie is gewaarzijn, bewustzijn, mindfulness, getuigenis, en visie. Meditatie is het achtste deel van yoga. Alleen meditatie is zo’n element dat door het te beoefenen, alles automatisch begint te genezen, maar deze regel geldt niet voor de andere delen van yoga.

Meditatie is een eenvoudig proces van je bewust zijn van je geest. Vecht niet met de geest. Probeer het ook niet te temmen. Het is een veel gebruikte Sanskriet mantra om geconcentreerd te raken. Het is heel belangrijk om de juiste betekenis van meditatie te begrijpen voordat je weet hoe meditatie de hersenen verandert.

Het woord ‘meditatie’ kan ook worden afgeleid van een ander woord ‘geluid’. Dat betekent – denken, onderscheiden, verbeelden, concentreren, de hersenen oproepen, en buigen. Op deze manier betekent het woord ‘meditatie’ – zich concentreren en concentreren op één ding. Dus, laten we nu weten hoe meditatie de hersenen verandert

Hoe te mediteren om de geest te veranderen?

Getuige zijn van wat er gebeurt. En dan gebeurt er een wonder. Geleidelijk aan wordt de persoon zich ervan bewust dat de gedachten minder worden. Het is alsof het verkeer afhangt van je waarneming. Wanneer je volledig bij bewustzijn bent, al is het maar voor een minuut, houden alle gedachten op. Plotseling stopt alles. En de weg wordt leeg. Dat moment wordt meditatie genoemd.

  • Je hoeft je alleen maar op je ademhaling te concentreren.
  • En sta toe dat je gedachten en gevoelens komen en gaan.
  • Voortdurende oefening vaardigheden zoals meditatie, concentratie, bewustzijn zal sterk toenemen.
  • Oversight leidt tot constante stress en constante stress leidt tot geestelijke gezondheid zoals depressie en angst.
  • Meditatie vermindert de omvang van de medulla, het angstcentrum van de hersenen, waar negatieve gevoelens en gedachten hun oorsprong vinden.
  • Bovendien verlaagt meditatie het niveau van stresshormonen. Over het geheel genomen helpt meditatie bij het omgaan met stressvolle situaties.
  • Door voortdurend te mediteren, kun je je gedrag veranderen.
  • Je zult zelfverzekerder zijn, empathischer, creatiever, enz.
  • Dit kan u helpen persoonlijke doelen te bereiken, omdat u op het werk minder snel ontspannen zult zijn.

Nu kun je zien wie je bent zonder vooringenomenheid. Jezelf kennen is alles weten wat de moeite waard is om te weten. En niets van jezelf weten is niets weten. Een mens kan alles over de wereld weten, maar als hij zichzelf niet kent, is hij volkomen onwetend.

Hoe Meditatie de hersenen verandert?

Meditatie is een volledig gratis onschadelijke behandeling voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Deze waarheid is geaccepteerd door mensen van bijna elke leeftijd en elk geslacht. Maar de vraag is hoe meditatie de hersenen verandert. Hier is uw antwoord…

Door meditatie kun je slechte neigingen genezen en gemakkelijk goede neigingen ontwikkelen. Telkens wanneer men met een geconcentreerde geest over een onderwerp nadenkt, mediteert, begint het snel vruchten af te werpen, vooral in de richting van het veranderen van de eigen aard en gewoonten.

Meditatie is een actie, die verband houdt met het lichaam, de hersenen en de ziel, d.w.z. deze actie wordt tot stand gebracht door de harmonie van de drie. Deze handeling (meditatie) heeft ook een uitwerking op alle drie. Voordat u dit doet, moet u er speciaal op letten dat er in deze tijd geen schadelijke, ongezonde en ongezonde gedachten in uw hoofd opkomen. Anders kan de situatie het tegenovergestelde zijn.

Hoe verbetert meditatie de hersenen?

Meditatie is een oeroude techniek die de hersenen traint om het concentratievermogen te vergroten. Archeologen hebben ontdekt dat meditatie 5500 jaar oud is. Terwijl 60 jaar geleden de moderne wetenschap de geest van mediterenden heeft bestudeerd. Hij ontdekte dat meditatie de structuur van de hersenen kan veranderen. En langdurige meditatie kan het vermogen ontwikkelen om te kalmeren in een staat van druk.

Onze vaardigheden, persoonlijkheid en intelligentie kunnen worden ontwikkeld door oefening. Daarom, om onszelf te veranderen moeten we onze hersenen veranderen door nieuwe neurale verbindingen te creëren en ze te oefenen tot ze sterk en automatisch worden. Verrassend genoeg transformeert de beoefening van meditatie onze hersenen door nieuwe neurale verbindingen naar een ander deel van de hersenen aan te leggen.

ONDERSTE REGEL:

In de afgelopen 10 jaar hebben wetenschappers ontdekt dat elke keer dat we iets nieuws proberen te leren, er een nieuwe neuronale verbinding wordt gevormd. Deze neuronale verbinding wordt sterker als we die nieuwe activiteit voortdurend oefenen en gewoonten vormen.

En de activiteit die we niet consequent doen is dat de neurale relatie met de dag zwakker wordt en uiteindelijk verdwijnt. Dit is waarom gewoontes automatisch zijn. We hebben geen enkele inspanning nodig om dat soort activiteiten te doen.

Bekijk gerelateerde artikelen:-