Wat is de methode om So Hum Mantra te doen?

In de subtiele intervallen van de ziel is er volledige kennis over zichzelf. Zij blijft haar positie elk moment verkondigen om te voorkomen dat haar intellect in de war raakt en haar aard vergeet. We kunnen deze verklaring van de ziel duidelijk horen als we er een beetje aandacht aan besteden. Als voortdurende aandacht wordt geschonken aan dat geluid, dan kan de nectaropslagplaats die die aankondiging doet, ook tot de ziel worden bereikt. Dus, laten we hier kennis maken met So Hum Mantra.

Contents

Wat is So Hum Mantra?

Wanneer men ademhaalt, is er een subtiel geluid samen met het binnenkomen van de lucht, dat een woord heeft als ‘So’. Hoe langer de adem binnen blijft, dat wil zeggen, de natuurlijke Kumbhak, hoe langer de halverende klank van een halve ‘A’ en wanneer de adem uitstroomt, komt de klank als ‘Hum’ naar buiten. Door je op deze drie klanken te concentreren, begint de ‘Soham’ beoefening van Ajpa-Jaap.

Methode van mediteren So Hum Mantra:

Doe ‘s morgens voor zonsopgang een routine en ga op een rustige plaats zitten met het gezicht naar het oosten. Neem beide handen op en houd ze in het dok, houd de ogen gesloten.

Wanneer de neusgaten de lucht beginnen in te gaan, observeer dan zorgvuldig de subtiele aorta en merk op dat er een subtiel geluid van “slaap” is samen met de lucht.

Op dezelfde manier, concentreer je op de klank van ‘A’ zolang de adem stopt en bij het verlaten van de lucht.

Stel je ook het meteorische uitvloeien van de ziel voor in het lichtpunt van de zonnecyclus in het hart.

Wanneer de adem naar binnen gaat en er een geluid van “slaap” is, voel dan dat dit heldere punt het licht van God is..

S’ betekent God, ‘Ham’ betekent ik. Als de lucht eruit komt en er klinkt ‘ja’, voel dan in hetzelfde lichtpunt dat ‘dit ben ik’.

De stop van ‘A’ symboliseert de vakantie van verandering van geest. In het begin wordt het punt op die hartchakra beschouwd als Brahma op het moment van de klank ‘So’ en op dezelfde manier wordt de ‘ja’-waarneming een levende geest. Een ‘vakantie’ periode is gehouden om dit gevoel te veranderen.

Op dezelfde manier, wanneer de lucht klaar is, gaat de lucht eruit en komt de nieuwe lucht erin, op dat moment geeft het ook een kans om de geest te verwijderen en de geest in dat scherpe punt te veranderen. Deze beide feestdagen zijn gelijk aan ‘A’, maar hun klank wordt niet gehoord. Het woord ‘Dus’ is alleen van ‘Om’.

‘So’ is een weerspiegeling van Brahma, ‘7’ is de vertegenwoordiger van de natuur, ‘Hu’ is het symbool van een organisme. De integratie van Brahma, Natuur en Jiva vindt plaats in deze Ajpa-Japa. De drie Mahakarana’s komen samen in Sohna Sadhana, waardoor de gouden kans van zelf-ontwaken gelijktijdig beschikbaar begint te komen.

Meer aanbevolen artikelen :-